Havuçlu tarhana çorbası tarifim
Merhaba arkadaşlar daha önce blogumda tarhana çorbasının yapılışını vermiştim.
Şimdi ise elde edilen tarhanadan farklı tarifleri sizler için derledim.
Vereceğim tarif 5 kişilikdir...
Malzemeler:
2 Tane havuç
2 Tane küçük boy soğan
3 Diş sarımsak
2,5 Yemek kaşığı zeytin yağı(veya sıvı yağ)
yarım Tatlı kaşığı tuz
5 Yemek kaşığı tarhana
1 Kase yoğurt
5 Su bardağı su
Yapılışı:Elde edilen tarhanadan kişi başına bir yemek kaşığı tarhana kullanılır.
Beş kaşık tarhanayı
bir kabda üzerini bir parmak kadar su koyulur,suda bekletilir.
Diğer yandan soğan sarımsağı ufak ufak doğrayıp tencerede yağıyla beraber orta
ateş de hafif kavrulur.Havuçları rendeleyip soğanların üzerine ilave edip pişirilene
kadar kaşıkla karıştırılır.Havuçlar ağızda dağılmayacak şekilde pişirdikden sonra
suya bastırılan tarhanayı ilave edip,hemen ardından yoğurdu da nekleyip tarhana
topuklanmaması için çırpıcıyla iyice çırpılır.Ölçülü olan suyu da çırpılan tarhananın
üzerine aktarılır.Tuzu atılır,kaynama düşene kadar yavaş yavaş kaşıkla karıştırılır.
Kaynama düşdükden sonra ocağı kısıp çorba kısık ateş de pişmesini sağlayınız.
Zaten pişmesi yarım saati bulmaz,piştikden sonra ocak kapatılır.Arzuya göre
servisleyebilirsiniz.Hepinize afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder