Malzemeleri :
Yarım kg.soğan
yarım kg.patates
250 gr. dana kıyma
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı susam
1 deste maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
1 kg. yarma
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçli köftenin hazırlanışı:Soğan ve patatesleri soyup yıkayıp robottan ufak ufak geçirip
soğanları orta ateşde pembeleşene kadar yağda kavuralım, kıymamızı da ekleyip pişirelim
Sonrasında patateslerde ekleyip birlikte hafiften biraz pişirelim.Ocaktan alınır iç
harcı sıcakken maydanoz,ceviz ve susam ilave edip tuz ve baharatlarını da ekleyip
iyice karıştıralım.Hamuru için yoğrulanacak kaba yarma,unu ve tuzu aktarıp suyla
kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğuralım.
Yapılışı:Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğ kadar yumak alıp,
ortasından delmeye başlıyıp daire şekilinde içini açıp inceltip ağzı doldurmayacak
şekilde soğutulmuş iç harcı koyulur,
yavaş yavaş köftenin ağzını kapatıp fazla hamuru
alıp düzleştirip tamamlıyoruz.
Bütün içli köftelerimizi,sonrasında geniş bir
tencerenin yarısına kadar su yarım tatlı kaşığı tuz da aktıp kaynatalım,kaynama düştükten sonra hazırladığımız köftelerimizi tencerenin dibini kablıcak kadar yavaş yavaş bırakalım suyun içine.Köftelerin pişirilmesi nasıl anlaşılır diye kara kara düşünürsek
hiçte sandığımız kadar zor değil.Eğer köftelerimiz tencerenin içinde
suyun üzerine çıkmışsa bu demek oluyor ki içli köftelerimiz pişmiş demektir.Süzgeçli metal kaşığıyla köfteleri çıkartıp tepsiye koyup sonrasında servis tabağına alıp sıcakken servis edilir içli köfteler.Hepinize afiyet olsun başka yemek tarifiyle
buluşmak dileğiyle hoşçakalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder