Ayva yaprağından sarma tarifim-Ayva yaprağından sarma nasıl yapılır

Ayva yaprağından sarma tarifim-Ayva yaprağından sarma nasıl yapılırAyva yaprağından sarma tarifim
Gerekli malzemeler:
500 gr. ayva yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı karışık salça
1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı
yarım demet dere otu
yarım tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
sosu için:1 tatlı  karışı salça
yarım çay kaşığı tuz ve su
Yapılışı:Toplanılan veya satın alınan ayva yapraklarını
tertemiz yıkanır suyu süzülmesi için süzgeçte bekletilir.
İç harcı için pirinci yıkayıp kullanılacak kaba koyulur.
Üzerine dere otunu doğrayıp diğer bütün malzemeleriyle
birlikte ilave edip harmanlayıp ayva yaprağından sarma
sarmaya başlıyabiliriz.Sarmaların kökünü kesip iç harcını
koyup tersten sarmaya başlanılır,sarılan sarmaları tencerenin
içine güzel bir şekilde dizilir.Ve böylelikle ayva yaprağından
sarmaları tamamlamış oluyoruz,üzeri geçmiyecek kadar suyla
sosunu hazırlayıp ilave edelir,tahminen 20-30 dk.içerisinde pişirilir.
sıcakken servise sunulur,sofranız bol,gönlünüz hoş olsun afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri