Gül tatlısı tarifim
Gerekli malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ yada(zeytinyağı)
150 Gr.tereyağı
1 Su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 Su bardağı un
Şerbeti için;
3,5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Limon
Yapılışı:Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.Kullanılacak olan tenceremize şeker ve suyu aktararak ocağa alıp orta ateşte 15 dk.süreyle kaynatılmasını elde edip,indirmeye yakın bi kaç damla limon damlatıp ocaktan alıp soğumasını sağlayalım.Şerbetimizi tamamladıktan sonra gül tatlimizin hamurunu hazırlayalım.Bir kaba hafif eritilmiş tereyağını koyup üzerine diğer yağdan,yoğurdu ve irmiği de aktarıp iyice karıştıralım.Akabinden yavaş yavaş unu aktarıp kabartma tozuyla vanilyayı da ilave ettikten sonra elimizle kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde edelim.Masamızın üzerinde misket büyüklüğünde hamurdan yumak alıp merdane ile açalım hamurumuzu.Bir çay bardağı yardımıyla daire şeklinde keselim,her 3 dilimi üst üste ve yan
yana gelecek şekilde koyup yuvalayalım.Sonrasında bir bıçakla ortasından ikiye bölelim kesilen taraf yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.Ve böylelikle hamurumuzu tamamlayıp 180 lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Pişirilen gül tatlımızı fırından çıkaralım buharın çıkmasını sağladıktan sonra soğutulmuş olan şerbetimizi üzerine eşit miktarda olacak şekilde dökelim gül tatlimizin üzerine.1-2 saat sonra şerbetinde dinlendirilmiş olan gül tatlımızı servis tabaklarına alıp servis edebilirsiniz.Bambaşka tarifle görüşmek dileğiyle hoşçakalın afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder