Ev yapımı tantuni tarifi

Pratik ve hızlı yapılan bir yemek arıyorsanız işte size evde pratik ve hızlı yapabileceğiniz tantuni yapımı tarifi...





Malzeme
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Kimyon
  • Tuz, kırmızı toz biber, sumak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy domates

Ev Yapımı Tantuni Tarifi Yapılışı

 İlk önce kuşbaşımızı küçük küçük doğruyoruz. Düdüklü tencerede 20 dakika pişiriyoruz.Etler pişerken maydanozları , domatesleri, soğanı küçük küçük doğrayalım. Hepsini bir kaba alalım.Üzerine bir çay kaşığı sumak atalım ve hepsini harmanlayalım.Haşlanan etlerin suyunu süzdükten sonra saç ya da  tavaya alalım.Üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyelim. Kırmızı biber, tuz, çok az da kimyon eklenip bir taşım kaynatılır.Lavaşlar tavaya bastırılarak yağı alınır.Etler lavaşa uzunlamasına konur. İçerisine sumaklı karışımdan konur ve rulo yapılır. Sıcak sıcak servis edilir.

nefisyemektarifleri.com
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri