Yumurtalı pazı kavurma tarifi-yumurtalı pazı kavurması nasıl yapılır?

yumurtalıpazıkavurmasıYumurtalı pazı kavurma tarifim

Malzemeler: 
1 demet pazı
1 büyük soğan
2 tane yeşil biber
2 tane yumurta
1,5 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ(yada tereyağı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:Kullanılacak tencereye kaynatılmış suyu koyup,
pazıyı bütünüyle
suyun içine bırakıp haşlanana kadar.Haşlandıkdan sonra süzüp soğudukdan
sonra normal şekilde doğrayıp.Soğan biberi de farklı bir tencerede
yağıyla beraber kavurup üzerine doğranmış pazıları ekleyip.Tuzuda atıp
Kavruldukdan sonra en son yumurtayı kırıp çırpıp üzerine koyulur.Sonra
baharatları atıp ocağı kapatıp dinlendirmeye bırakıyoruz.Dinlendikden sonra
pazıyı saklama kabına koyup servis tabağına koyup,servisde arzunuza
göredir,mesela ben yanında pilav ve domates dilimledim.Zaten resimde
görüyorsunuz.Sofranız bol bereketli olsun hoşçakalın.Afiyet  olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri