Havuç toplu tatlı tarifim
Malzemeler:
1 kg.havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket petibörlü bisküvi
Bulamak için:Hindistan cevizi
Yapılışı:Havuçları rendeleyip ölçülü olan
şeker ile beraber ocakda
orta ateşde suyu çekilene kadar karıştırılır.Suyu çekildikden sonra
ağızda dağılmıyacak şekilde pişirilir.Piştikden sonra ceviz ve tarçın
eklenir.Petibörlü bisküvileri de robutdan geçirip,havuçların içine aktarılır.
İlla da robut şart mı diye sorarsanız eğer,hayır tabiki de elle de en
ufak şekilde parçalayıp ufalamak da olur yani.Bütün malzemeler bir arada
harmanlandıkdan sonra ocakdan alınır.Eli yakmayacak şekilde bir ceviz büyüklüğü
kadar havuçları alıp elle top şeklinde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp
tepsiye yada bor cama yerleştirilir.Soğudukdan servis tabaklarına koyunup
servisleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder