Peynirli erişte tarifi
Malzemeler:
1 paket erişte
200 gr.peynir
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Yapılışı:Öncelikle tencereye göz kararıyla suyu
koyup kaynamaya bırakılır.kaynama düşdükden sonra
paket erişteyi içine boşaltılır.Pişirilene kadar arada bir
karıştırılır,erişteler pişmeye doğru ocağın ateşi kısılır.
Pişirilen erişteler süzgece boşaltılır.
Diğer yandan tavaya yağı ekleyip hafif kızartıp naneyi de
ekleyip sonra haşlanan erişteyi kızartılan yağın içine koyulur.
erişteyi yağda tuzunu da atıp bi güzel 5-10dk. kavuruyoruz.
Kavurdukdan sonra ocakdan alıyoruz rendelenmiş peyniri üzerine
ilave edip onunla birlikde harmanlayıp ve böylelikle peynirli erişte
yemeğini tamamlamış oluruz.
Püf nokta:Acaba neden erişteyi ocakdan alıp sonradan
peyniri ekliyoruz diye merak ediyorsanız.Eğer erişte ocakdayken peyniri eklersek peynir eriştenin içinde dağılır,güzel görünümünü kaybetmiş olur.O güzel görünümü elde etmek için peyniri sonrada ekliyoruz.Ve böylelikle servise hazır duruma gelmiş demekdir.Sofranız bol gönlünüz
hoş olsun afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder