SÜTLAÇ TARİFİM
Malzemeler:
1 Litre Süt
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1,5 Su bardağı şeker(tatlıyı sevenler 2 su bardağı şeker)
1 Tutam tuz
1 Paket vanilin
Üzeri için:Tarçın
Yapılışı:Öncelikle ölçülü olan sütü tencerede kaynatıyoruz.
Pirinci
ayıklayıp yıkayıp ayrı bir tencerede iki su bardağı
suyla tuzunu da atıp pirinci pişiriyoruz.Pirincin suyu tam
bitmeden ocakdan alıyoruz.Kaynatılmış sütten iki üç kepçe
süt alıp pişirdiğimiz pirincin içine koyup pirinçle karıştırıp
sonra kaynatılmış sütün içine boşaltıyoruz.10 dk.pişmesinden
sonra şekeri ilave ediyoruz.10-15dk'da şekerle beraber pişiriyoruz,
indirmeye yakın vanilin ekliyoruz karıştırıyoruz.Sonrasında
ocakdan alıp kepçe ile sütlacı sıcakken karıştırarak alıp
kaselere boşaltıyoruz.Arzunuza göredir tarçını serpmek...
Başka bir tatlı tarifiyle buluşmak dileğiyle hoşçakalın
Püf nokta:Eğer pişirilen pirincin içine kaynatılmış sütü
koymazsak pişirir pişirmez kaynamış süte boşaltırsak pirinç
lapa olur.Kendi halinden çıkmış sütün içinde tane tane durmaz.
Ve bu yüzden pirincimizin lapa lapa olmaması için böyle bir
önlemi almış oluyoruz.
Sizinle püf noktaları paylaşmak istiyorum her tarifimde :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder