Havuçlu kek tarifim
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
3 tane havuç
1 su bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı
3 su bardağı un
bir fiske tuz
1 avuç ceviz
2 damla limon
1 paket kabartma tozu
krema için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı: Öncelikle yumurta,tuz ve şekeri
mikserle köpürüne kadar çırpın,kakao yu ekleyin
sonrasında havuçları rendeleyip ekleyin birkere çırpıp
yağı ilave edip ölçülü unu da aktarıp cevizleri çok ezilmicek
şekilde havuçlu kekin içinde görülmesi için orta boyuttta
ezip ekleyiniz.sonrasında un,kabartma tozu ve limon ekleyip
hepsini birarada çırpıp yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 180°lik
fırında pişiriniz.Neden limon koyulur havuçlu kekin daha güzel kabarması için.Havuçlu kekin üzeri için kremayı hazırlayınız.Normal bir tencerede nişasta,un ve şekeri bir bardak süt ile
çırpın ki içindeki un ve nişasta topak topak olmasın diye
püf noktası olarak bilinmiştir.
İyice çırptıkdan sonra geriye kalan sütü de ilave edip orta ateşde krema haline gelene kadar,
çırpıcıyla çırpın krema oldukdan sonra ocakdan alıp vanilyayı da ekleyip karıştırın kekin soğuk
olması lazım krema sıcak olacak şekilde havuçlu kekin üzerine dökünüz.Arzunuza göre dilimleyip servis ediniz
hepinize afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder