karnı yarık tarifi -karnı yarık nasıl yapılır ?

karnı yarık tarifi -karnı yarık nasıl yapılır ?Karnı yarık tarifi
Malzemeler:
5 tane patlıcan
200 gr. kıyma
2 soğan
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 tane domates
2 tane acılı veya acısız biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
karnı yarık tarifi -karnı yarık nasıl yapıl1 çay kaşığı  kimyon
Sosu için :
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı karışık salça
yarım çay kaşığı tuz 

karnı yarık tarifi -karnı yarık nasıl yapılır ?Yapılışı:Alınan patlıcanları alacaklı soyup ikiye bölüp bıçak ucuyla karnının bir kısmını hafif kesip yağda kızartılır.
Soğan,sarımsak ve biberle yağda soteleyiniz,sonra kıyma ekleyip onuda iyice pişirip domatesleri soyup robottan geçiriniz veya ince ince de doğranabilir.Doğranan domatesler eklenir tuz,maydanoz
ve baharatları da ekleyip ocakdan alınız.Hazırlanan karnı yarık harcını kızartılmış patlıcanların kesildiği yeri açıp 2 yemek kaşığı kadar iç harcı koyulur.Ve böylelikle patlıcanları da aynı şekilde devam edilir.Bitirilen karnı yarıkları fırın tepsisine yağlı kağıdı serip sosuna da su salça ve tuzu bir arada karıştırıp üzerine ilave edip
önceden ısıtılmış fırında 200°lik üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriniz.Sıcakken
servis edilir hepinize afiyet olsun başka bir tarifde görüşmek dileğiyle
                   hoşçakalın sağlıcakla kalın :) 

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri