Kıbrıs tatlısı tarifim
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı galete unu,
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Kreması için:
1 paket vanilya
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 lt.süt
Yapılışı:Öncelikle şerbeti hazırlayalım, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.
Bir tencereye suyu ve şekeri ilave edip, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp
15 dakika daha kaynatalım.Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip
soğuması için bekletin.Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım diğer kalan
malzemeleri de ekleyip karıştıralım.Yağlanmış fırın tepsisine dökelim.160°lik
fırında 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz soğuk
şerbeti üzerinedökelim,soğuması için bekletelim.
Kreması için: Krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına
gelene kadar pişirelim.ocağı kapatıp,toz krem şantiyi ekleyelim sonrasında blendır
veya çırpıcıyla imkanlarınız hangisine el veriyor ise 5 dakika çırpalım.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökelim.Üzerine bolca hindistan
cevizi serpebilirsiniz.(ben ceviz serptim).Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2 kadar saat
bekletip servis edebilirsiniz.Hepinize afiyet olsun förüşmek dileğiyle hoşçakalın:)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder