Malzemeleri:
1 orta boy karnabahar
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1,5 kase haşlanmış nohut
1,5 yemek kaşığı Salça
3-4 tahta kaşığından kavurma eti
1 adet havuç
tatlı kaşığını tepelemeden tuz
Yapılışı:
Nohutları haşlayıp suyunu süzüp,diğer yandan tencereye soğan,sarımsak ve biberi
doğrayıp yağda kavuruyoruz.Salçayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra havucu
küp küp doğrayıp tencereye aktarıp 3_4 bardak su ilave edip havuçların pişmesini
sağlıyoruz.Havuçlar pişitkten sonra haşlanmış nohutları ve kavrulmuş etle birlikte
aktarıyoruz,en son alıdığımız karnabaharı yıkayıp arzunuza göre doğrayıp ben normal
yemeklik boyutunda doğradım doğranılan karnabaharları da aktarıp eğer suyu az ise
1 _2 bardak daha su ilave edip tuzunu da atıp pişirilmeye bırakalım karnabahar çok çabuk
pişen bir sebzemiz olduğu için fazla zaman almıyor bizden,o yüzden yemeğimize en son
karnabaharı ilave ettik fark edersiniz eğer erken aktarırsak karnabahar tiridin içinde
kaybolur lapa olur servis edilirken görselliğini gösteremez,nohutlu karnabahar tiridi.
Sağlık açısından vazgeçilmemiz karnıbahar.Sıcakken servis edilir hepinize afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder