Tavada patlıcanlı ciğer kavurması tarifim

Tavada patlıcanlı ciğer kavurması tarifim

Tavada patlıcanlı ciğer kavurması tarifim







Malzemeleri:
Yarım kg.ciğer
2  adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet acılı veya acısız yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
3-4 tahta kaşığında zeytin yağı veya sıvıyağ
yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 ||  ||    kırmızı pulbiber
1 ||   ||    isot
1 ||   ||    kekik
yarım deste maydanoz

Ciğerin yapılışı:Ciğerimizi tertemiz şekilde yıkayıp suyunu süzüp pişirilecek
olan tavaya koyuyoruz.Ciğer kendi haliyle yağsız halde pişirilir.Tam pişirilmeye
yakın yağı,soğanı,sarımsak ve biberleri arzunuza göre doğrayıp ciğerin üzerine aktarıp
pişirelim ciğerlerle beraber,tuzunu atmayı unutmuyoruz.hafif kavurduktan sonra soyulmuş
küp küp doğranmış tuzlu suda bekletilmiş patlıcanı suyunu sıkıp yemeğimize koyuyoruz.İyice
piştikten sonra indirmeye yakın maydanozu ekliyoruz,ocaktan aldıktan sonra bahratlarını
serpip tavada patlıcanlı ciğerle karıştırıp tamamlıyoruz.Bu kadar kolay yani :)Sıcakken
servis edilmesi önerilir bambaşka tarifle görüşmek dileğiyle hoşçakalın..Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri