Ayva tatlısı tarifim | Ayva tatlısı malzemeleri ve yapılışı

ayvatatlisi-tatlı ayvatarif
Ayva tatlısı tarifim | Ayva tatlısı malzemeleri ve yapılışı
Merhaba arkadaşlar bugünde sizlerle bir tatlı tariyle karşınızdayım.
Sizler için ayva tatlısını yazacağım,biz insanoğlu tatlı hayatımızın
bir lokmasıdır. Napalım isterseniz hemen tarifime geçelim vakit kaybetmeden ..  

Ayva tatlısı tarifim 
Malzemeleri:
4 adet ayva
12 yemek kaşığı şeker
1 adet çubuk tarçın
3 tane karanfil
1 limon

Üzeri için:öğütülmüş ceviz
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyup içlerini temizledikten sonra 10dk.limonlu suda bekletiyoruz.
Bunu ayvalarımızın kararmaması için yapıyoruz,püf noktasıdır diyebiliriz.Ayvaları ikiye bölüp

çekirdeklerini çıkartıp temiz bir kasede bekletelim ki ayvaları pişirirken kullanacağız.
Ayvaların iç kısmı tencerenin içinde yukarı gelecek şekilde yerleştiriyoruz ayvaların sığdığı
kadar tencereniz küçükse iki kere pişirmeniz lazım.Fakat büyük tencreyi kıullanmakta her zaman
kolaylık sağlar.Tencreye yerleştirilen ayvaların üzerine iki yemek kaşığ şeker koyuyoruz.sonrasında
Karanfilleri,tarçını ve ayırdığımız ayva çekirdeklerini de tencerenin içine koyuyoruz.Daha sonra
ayvaların yarısına gelecek kadar su ilave edip orta ateşte ocağa alıp pişiriyoruz.Ayva tatlısına
kaynamaya düşükten sonra en kısık ateşe veriyoruz.Arada suyunu kontrol edip eğer az ise ekliyoruz.
Bir saat boyunca pişiriyoruz ayva tatlısını.Pişen ayvalarımızı soğuyunca servis tabaklarına alıp
üstlerine öğütülmüş ceviz koyarak servis yapıyoruz.Sizlerde arzunuza göre süsleyip servis edebilirsiniz.
Başka tarifte görüşmek dileğiyle hoşçakalın hepinize afiyet olsun:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri