Tavuklu arpa şehriyeli kısır şehriyeli kısır tarifi yapılışı

Tavuklu arpa şehriyeli tarifim
Gerekli malzemeleri:
Tavuklu arpa şehriyeli kısır / şehriyeli  kısır tarifi yapılışı1 paket arpa şehriye
1 adet  tavuk göğsü
1 küçük kuru soğan
3 diş sarımsak 
1 deste maydanoz
Yarım deste dereotu
Yarım deste yeşil soğan 
Yarım deste nane
2 tane  limon 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı  karabiber
1 ||  ||   isot
1 ||  ||    kimyon
1 ||  ||   yedi türlü  baharatara
2 yemek kaşığı  nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek tahta kaşığı zeytin yağı veya sıvıyağ
Yaplışı: Aldığımız tavuk göğsüyu yıkayıp üzeri geçmeyecek şekilde su ilave edilir,ocağa alıp pişiriyoruz.Diğer yandan yağı tavaya koyup şehriyeleri kızarana kadar kavuruyoruz,tavuk göğsümüzün suyunu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Şehriyeler pişene kadar pişirilen tavuk göğsünü didikleyelim.Yeşillikleri de yıkayıp ufak ufak doğruyoruz,ocakta pişirilen şehriyeleri eğer suyu az gelirse kaynatılmış su ilave edebilirsiniz.pişirilen şehriyeleri karıştırılacak leğene boşaltıyoruz  buharı çıkana kadar bekliyoruz sonrasında hazırladığımız tavuğu ekleyip yeşillikleriyle birlikte eğer yağı azsa koyabilirsiniz.Tuz ve baharatları da serpip limon ve nar ekşisini de ilave edip karıştırıp harmanlıyoruz tavuklu arpa şehriyeli  kısırı, ha bu arada tavuğu haşlarken bi çay kağışı kadar tuz atarsanız tavuğunuz daha lezzetli  olur.Ve böylelikle kısırımızın sonuna geldik servis tabağına alıp servisleyebilirsiniz tavuklu arpa şehriyeli  kısırı.Soframız bereketli,gönlünüz hoş olsun hoşçakalın 👋   
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri