Merhaba arkadaşlar bugün kü menümüzde yer alan
bulgurlu pirinçli pırasa yemeğini sizlerle paylaşacağım.
Biz geniş aile olduğumuz için fazla pırasa kullandım,sizler
tarifte ki malzemelerin beraberiyle aile sayısına göre pırasanın
sapını azaltıp yada artırabilirsiniz.
Kullanılacak malzemeleri:
6 tane sap(kök)kısmı olan
yarım su bardağı piriç
yarım su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ
1 tahta kaşığından karışık salça
tuz
göz kararı kadar su
Yapılışı:Öncelikle soğanları soyup yemeklik doğrayıp tencerede yağıyla
birlikte kavuruyoruz.Salçayı ekleyip pırasaları yıkayp iri boyutta doğrayıp
tencereye aktarıyoruz.Üzeri bir iki parmak geçecek kadar su aktarıp pişirmeye
bırakıyoruz,pırasalar yarım pişmiş duruma geldiğinde pirinçle bulguru yıkayıp
onlarıda tencreye aktarıyoruz.Temeğin tuzunu da atıp tam pişirmeye bırakıyoruz,
Daha sonra pişen bulgurlu pırasa yemeğimizi sıcakken servis tabaklarına alıp yanına
limon sıkıp yemek daha farklı bir lezzet verecektir.Sofranız bol,gönlünüz şen olsun:)
Not:Pırasaların yapraklarını da çöpe atmıyoruz yıkayıp robottan geçirip dolabınızda
muhafaza edip böreklerde kullanıyoruz.Hepinize şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder