İRMİK TATLISI TARİFİM
Merhaba arkadaşlar bugün yine bir tatlı tarifiyle karşınızdayım.
Gerekli malzemeleri:
4 yumurta
3,5 çay bardağı un
3,5 çay bardağı irmik
3,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4,5 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
limon
üzeri için:hindistan cevizi
Yapılışı:Yumurtaları şekerle birlikte,mikserle köpürene kadar çırpıyoruz,sonrasında
ve vanilyayı da ekleyip mikserin düşük ayarı ile yavaş yavaş çırpıyoruz.Hazırladığımız
irmik tatlısının hamurunu yağlanmış fırın tepsisine aktarıyoruz 180°lik üzeri pembeleşince
ye kadar pişiriyoruz.İrmik tatlımız pişene kadar diğer yandan ocakta şerbetimizi hazırlıyalım.
Ölçülü olan şerbeti için küçük bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatıyoruz.Kaynama düşdükten
sonra limonu ikiye bölüp bir kısmını içine bırakıp şerbeti indirene kadar kaynatılmasını sağlayınız.
şerbeti 10 dk.kaynatıp indirdikten sonra içindeki limonu çıkarıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkarır çıkarmaz irmiğin,üzerine önceden hazırladığımız soğuttuğumuz şerbetini gezdiriyoruz.Eğer tatlınızın erken şerbetini emmesini istiyorsanız,tatlıyı sönmüş fırına tekrar koyup bi 5 dakika daha şerbetini emmesini sağlayabilirsiniz.Sonra çıkarıp arzuna göre dilimleyip hindistan ceviziyle veya baska süslemeleride yapabilirsiniz.Başka bir tatlı tarifiyle görüşmek dileğiyle hoşçakalın afiyet olsun:/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder