Malzemeler:
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince köftelik bulgur
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 deste maydanoz
1 deste taze soğan
yarım deste nane
yarım deste dere otu
2,5 yemek kaşığı karışık salça
4 su bardağı su
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı yeditürlü
tuz
Yapılışı:
Mercimeği yıkayıp tencereye koyup lapa olmuyacak şekilde pişirelim.
Suyu bitmek üzere iken bulguru aktaralım.Biraz tuz atalım tadı lezzetli
olsun diye.Eğer su yetmezse bi bardak daha ekliyebilirsiniz.İyice suyu
çektikten sonra ocaktan alıp yoğrulanacak leğene boşaltalım,diğer yandan
soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz yağıyla,kavrulduktan sonra salçayı
ilave edelim bulgurun üzerine dökelim soğumasını bekleyelim soğuduktan
sonra bi güzel yoğuralım akabinden sonra yeşillikleri yıkayıp ufak ufak
doğrayıp,baharat ve tuzla birlikte ekleyelim.Bütün malzemeleri karıştırıp
yoğuralım,eğer yağı ve tuzu eksik gelirse ekliyebilirsiniz.Mercimek köftesini
ve böylelikle tamamlayıp arzunuza göre köfte sıkımı gibi elimizle sıkım yapıp
servis edebiliriz.Sofranız bol gönlünüz hoş olsun hepinize afiyet olsun hoşçakalın:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder