Portakallı helva tarifim
Malzemeleri:
1 su bardağı irmik
65 gr.tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağına bir parmak eksik portakal suyu
Üzer için:hindistan cevizi
Yapılışı:
Helvamızı yapacağımız normal bi tavaya
yağımızı koyup çok hafif kızdırıp,üzerine
irmiği döküp kahverengini bulana kadar
kavuruyoruz.Diğer yandan şerbetimizin
içine portakalın suyunu sıkıp kaynatıp
irmiğin üzerine ilave ediyoruz.Portakallı
irmik helvası suyunu çekene kadar karıştırıp
pişiriyoruz.Pişirilen helvayı arzunuza göre
kaselere koyup süsleyip servis edebilirsiniz.
Ve böylelikle bir tatlı tarifimizin sonuna daha
geldik, hepinize afiyet olsun hoşçakalın:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder