Gerekli malzemeleri:
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
150 gr.margarin veya tereyağı
4,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Şerbeti için:
2,5 bardağı su
2 su bardağı şeker
üzeri için:hindistan cevizi
Yapılışı:
Yapabılacak olan kurabiyeler için tadı damaklarda kalabilmesi için aceleci olmadan,şerbetimizi
hazırlıyoruz kaynatıp soğumasını sağlıyoruz.yumurta ve şekeri iyice çırpalım,oda sıcaklığında bekletilmiş yağı ilave edip,unumuzu yavaş yayaş aktarıp kabartma ve vanilya aktarıp kulak memesi olacak şekilde yoğuralım,yoğrulan hamuru ikiye bölüp bir kısmına kakaoyu da ekleyip elle yoğuralım.Yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıdı fırın tepsisine serip hangisi mevcutsa onu kullanabilirsiniz.Daha sonra hazırladığımız ıslak kakao kurabiyelerimizi küçük parçalar alıp elimizle yuvarlayıp hazırladığımız fırın tepsisine dizelim.Anlatıldığı gibi işlemi devam edip kurabiyeleri bitiriyoruz.170°lik pişirmeye bırakıyoruz arada kontrol edip göz kararıyla veya kurabiyeler çatlaklaşmışsa pişmiş demektir.Fırından çıkartıp hazırladığımız soğutulmuş şerbeti kurabiyelerin
üzerine yavaş yavaş gezdirelim.Fakat fırın tepsisine yağlı kağıt varsa bu işlem uygulanmamalı,bu durumda fırından çıkartılmış olan kurabiyeleri şerbetin içine aktarıp 1-2 dk.bekletip çıkaralım servis tabağına yerleştirip üzerine hindistan cevizini serpip ıslak kurabiyeleri servis edebilirsiniz.Hebinize afiyet olsun hoşçakalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder