Çökelekli katmer tarifim - çökelekli katmerin malzemeleri ve yapılışı

katmertarifikatmernasilyapilirÇökelekli katmer tarifim
Gerekli malzemeleri:
250 gr. çökelek
1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
5 dal maydanoz
yarım kg.Un
tuz
su
Yapılışı:Bir leğene önce unu aktarıp göz kararı tuzu da koyup
Çok sert olmayacak şekilde katmerimizin hamurunu  yoğuralım.
15 dk.dinlendirmeye  bırakalım,hamurumuz dinlenene kadar iç harcımızı
hazırlayalım.Çökeleği kullanılacak kaba koyalım üzerine ufak ufak
maydanozu doğrayalım, yağ,birazcık tuz ve baharatını da ekleyip karıştıralım.
Dinlendirdiğimiz hamurdan yumurta büyüklüğünde yumak alıp oklavayla açalım.
İçine göz kararı kadar iç harcını bir tarafına koyup eşit miktarda yerleştirelim.
Boş kalan tarafı dolu olan tarafın üzerine kapatacak şekilde koyup kenarlarına
fazla gelen hamuru çay tabağın altıyla yada bıçakla keselim.Orta ateşte ısıtılmış
olan ekmek tavasına yaptığımız katmeri içine atıp alt tarafı pişirilen katmeri
ters tarafa çevirip pişirilmesini sağlayalım.Ve böylelikle aynı işlemi uygulayıp
katmerlerin yapımını tamamlıyoruz.Sıcakken yenilmesi tavsiyemizdir,Şimdiden herkese
Afiyet olsun☺✋
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri