Karpuz kek tarifim
Malzemeler:
1 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ıspanak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastasi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
üzeri için:reçel sosu ve damla çikolatası
Yapılışı:Yumurta ve şekeri iyice mikserle veyahut çırpıcıyla hangisi mevcutsa çırpalım.
Üzerine yağı döküp ıspanağı yıkayıp onuda rondodan geçirip ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştıralım.Akabinden kabartma tozunu ve vanilyayı ve unu yavaş yavaş aldığı kadar döküp karıştıralım.Karışımını tamamladıktan sonra yağlanmış olan kek kalıbına dökelim karpuz keki
180°lik fırında üzeri fazla kızarmayacak durumunda pişirelim.Kekimiz fırında pişene kadar muhallebimizi hazırlayalım;Onun için de süt un ve nişastayı bir arada çırpıp orta ateşte
katılaşana kadar karıştırıp indirmeye yakın tereyağını ve vanilyayı da koyup muhallebiyi elde edelim.Hem kekimiz hemde muhallebimiz soğuk olması lazım.Pişen karpuz kekimizi
sıcakken kalıptan ters çevirip servis tabağına alıp,hazırladığımız muhallebiyi de soğutulmuş
olarak kekimizin üstüne eşit miktarda koyalım.Sonrasında sosunu dökelim en son olarakda
damla çikolatalarıyla süsleyip ve böylelikle karpuz kekimizi tamamlıyoruz.Dilim dilim kesip
servis edebilirsiniz.Bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşçakalın sağlıcakla kalın,afiyet olsun.😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder