Evde bazlama yapımı


        EVDE BAZLAMA YAPIMI



Malzemeleri:
  • 500 gr.Un
  • 1 çay kaşığı kuru maya yada (yaş maya)
  • 1 Yemek kaşığını tepelemeden tuz
  • Su
  • Oklava
  • Spatula
  • Tava
    Hazırlanışı:Hamuru elde etmek için mutfağımızdan orta boylarında bir leğene
    unu ve tuzu alıp kullanacağımız mayayı da suda eritip hazırladığımız una
    ilave edip,normal suyla da yavaş yavaş una aktarıp yoğuralım.Cıvık olmayacak
    şekilde bi 10-15 dk.yoğurup,kulak memesi gibi bi hamur elde edip oda sıcaklığına
    göre 1-2 saat mayalanmasını sağlayalım.Mayalanmış olan hamurumuzu ister tezgahta
    ister masada yumurta büyüklüğünde un yardımıyla yumaklar alıp oklavayla resimdeki
    gibi boyutta hamuru açıp diğer,yandan ocağa geniş bi tavayı alıp orta ateşde ısınmasını
    sağlayalım.Açtığımız bazlama hamurunu tavaya alıp hafif kendini tuttuğunda bi tahta spatula
    yardımıyla ters çevirip,arada kontrol ederek her iki yönü nar gibi kızarmasını sağlayıp
    bazlamayı pişirelim.Ve böylelikle geriye kalan bazlama hamurumuzu anlatıldığı gibi
    tamamlıyoruz.Evde bazlama yapmak bambaşka lezzet ve keyif verici,kokusu evinizin dört köşesine sarıldığını bide düşünün.Vazgeçilmez bi nimettir,evde bazlama yapmak sizlerinde deneyip yapıp afiyetle yemenizi tememni ediyorum.Deneyenlere şimdiden Afiyet olsun
      Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder

       
      Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
      Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
      Tema Yapımcısı Seo Makaleleri