Hazırlanışı:Alınan domates ve biberleri tertemiz bi şekilde
yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz.Daha sonra domatesleri soyup geniş bi tepside doğrayalım.
Bütün domatesleri soyup doğradıktan sonra,geniş bi tencereye
sıvıyağı koyup,üzerine küp küp doğranmış biberleri aktarıp
yanmıyacak şekilde kızartalım.Üzerine doğranmış domatesleri
ilave edelim.Orta ateşde 2 saate yakın pişirilmeye bırakalım.
Fakat arada tahta kaşıkla melemeni karıştıralım pişene kadar.
Pişmeye yakın yeni alınan kavanoz kapaklarını kaynatıp havluyla
kurutalım.Kavanozlarımız da yıkayıp iyice kuru olmasını sağlayalım.
Şimdi gelelim pişirilen melemeni kavanozlara koymaya Pişirilen
melemeni ocağı kısıp bi kepçe yardımıyla hazırladığımız kavanozları
doldurup kenarlarına dökülen sosu peçete yardımıyla silip kapağını
sımsıkı hava almıyacak şekilde kapatılmasını sağlayıp,düz zarar görülmüyecek
bi yere melemen kavanozunu ters çevirip bir gün boyunca öyle kalmasını sağlayalım.
Nedeni ise melemenin sızdırıp sızdırmamasıdır,eğer herhangi bi sorunla karşılaşmadıysanız
ertesi gün muhafaza edilecek yere kaldıralım.Kışın sağlıkla afiyetle yememiz dileğiyle hoşçakalın:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder