Yeni Konular

Mısır Unlu Poğaça Tarifi - mısır unlu poğaça nasıl yapılır

        Mısır Unlu Poğaça Tarifi
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
4 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
400 Gr.margarin veyahut tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 Yemek kaşığı şeker
2 Su bardağı mısır unu
2.5 Su bardağı beyaz un
Yarım deste maydanoz
Beyaz peynir 2-3 dilim
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:Kullanılacak olan kaba öncelikle 2 yumurta dan birisinin sarısını ayırıp üzeri için.Yumurtanın üzerine sıvı yağı,yoğurt maya oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağı,
tuz ve şekeriyle birlikte eriyene kadar elimizle yada çırpıcıyla karıştırıyoruz.Bütün malzemeler harmanlandıktan sonra üzerine elenmiş olan unlarımızı yavaş yavaş üzerine döküp hemde yoğuralım.Ayıklanmış olan maydanozu Küçük küçük doğrayıp peyniri de elimizle ufalayıp
ekleyip yoğuralım.Üzerine bez geçirip yarım saat dinlendirelim.Dinlendirilen hamurumuzu
küçük küçük toplar halinde alıp arzunuza göre şekilendirip yağlanmış fırın tepsine dizelim
üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim çörek otunu serpip 180°lik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.Ben bu ölçümden 3 tepsi poğaça elde ettim,şimdi sıra sizde mısır
unlu poğaça yapma zamanı herkese şimdiden afiyet olsun Hoşçakalın..

Fırında Mantar Sote Tarifim - mantar sote nasıl yapılır

     Fırında Mantar Sote Tarifim
Malzemeler:
500 Gr.mantar
1 Adet büyük boy soğan
2 Diş sarımsak
2 Tane yeşil biber
2 Tane kapya biber
1 Adet tavuk göğsü
2 Adet patates
1 paket küçük boy krema
Yarım deste maydanoz
Kaşar peyniri(göz kararı)
2 tane tahta kaşığı Sıvı yağ
kırmızı pulbiber
siyah pulbiber
karabiber
tuz
limon-su

Yapılışı:Alınan mantarları kararmış olanları ayıklayıp iki üç parçaya bölüp limonlu suda bekletelim.Diğer yandan Tavuk göğsünü yıkayıp küp şeklinde doğrayıp tavada suyu çekene kadar pişirelim.sıvıyağını ilave edelim,çok pişirmeden soğan sarımsakları  soyup yemeklik boyutta doğrayıp biberlerle tavuğun üzerine ekleyelim,orta ateşte hafif pişirelim.Ayrı kızartma tavasında patatesleri de kızartıp,Limonlu suda bekletilen mantarları da suyunu süzüp geniş bi tavada suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çektikten sonra bütün malzemeyi biraraya getirip tuz ve baharatlarını ekleyip kremasıyla karıştırıp fırın tepsisine boşaltıp 150°lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Tahmini bi 10-15 dk. yeterli çıkarıp üzerine doğranmış maydanozu önce ekleyip sonra kaşarı
rendeleyip onuda üzerine gezdirdikten sonra tekrar fırına atalım.Kaşar peyniri mantar sotenin üzerinde dağılana kadar fırında pişirelim.Kendini gösteren mantar soteyi çıkaralım fırından sıcakken servis edebilirsiniz.Bu enfes tadı damakta kalacak olan fırında mantar sote bu tarif  kaçırılmaz,bambaşka tarifle görüşmek dileğiyle hoşçakalın afiyet olsun

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ RAFLARDA

                                    
Türkiye’de benzeri olmayan bir değerlendirme ve derecelendirme yöntemi kullanarak gastronomi rehberi hazırlamaya karar verişimizin üzerinden iki yıldan fazla süre geçti.
Artık dünya çapında restoranlarımız, şeflerimiz, tadı damaklarda yer eden lezzet duraklarımız olmasına karşın geçtiğimiz yıla kadar sektörü etik kurallar çerçevesinde değerlendirecek, işini iyi yapanları teşvik edecek, yeme-içme severlere yol gösterecek bir rehber yoktu.
Bu açık Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle kapandı. Türkiye’nin en güçlü yeme- içme yazarları, kanaat önderleri ve gizli müfettişlerinin katkılarıyla İstanbul, Bodrum, Alaçatı ve Çeşme’deki restoranları değerlendiren ilk İncili Gastronomi Rehberi 2017 Kasım’ında yayımlandı.
İncili Gastronomi Rehberi’nin ikincisi ise 18 Aralık itibarı ile raflardaki yerini aldı. Ardında yoğun bir emek ve zorlu bir süreç olan rehberin bu yıl kapsamı da genişledi, İzmir ve Ankara’daki restoranlar da değerlendirmeye dahil edildi. 422 restoran ve 257 lezzet noktasının yer aldığı rehberimizin içeriği kadar tasarımında ve derecelendirme sisteminde de yenilikler var. İnci sayısı dörtten beşe çıktı. Ayrıca restoranlar kategorilerine ayrılarak aranan yerlerin daha kolay bulunacağı bir düzenleme de yapıldı.

İncili Gastronomi Rehberi’nin websitesine https://inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

İLKELER
  • Gastronomi Rehberi projesinde görev alacak gizli müfettiş seçimleri yapılırken restoranlarla özel ya da maddi ilişki olmamasına dikkat edildi.
  • Yeme-içme tutkunları arasından seçilen müfettişlerden 'görevlerini', çevrelerinden ve puan verdikleri yerlerden kesinlikle gizli tutmaları istendi.
  • Şefler, restoran sahipleri ve işletmeciler etik olmayacağı düşüncesiyle müfettiş olarak seçilmedi.
  • Gönüllülük esasına göre katkıda bulunan 200’ün üzerinde gizli müfettiş son bir yıl içinde gittikleri restoranları değerlendirdi.
  • Listemizde olan her işletme en az üç müfettiş ve proje ekibinden bir kişi tarafından ziyaret edildi. 
  • Kurgulanan sisteme göre restoranlar malzeme, lezzet, servis, kimlik, sunum ve dekorasyon özellikleriyle puanlandırıldı.
  • Sistemin kapanmasının ardından çıkan sonuçlar proje ekibi ve danışma kurulunun kanaatlerinin de dikkate alınmasıyla nihai halini aldı.
  • İstanbul, Ankara, İzmir, Çeşme, Alaçatı ve Bodrum’daki restoranları kapsayan rehberde 5 İncili 3; 4 İncili 30; 3 incili 86, 2 incili 168 ve 1 incili 135 olmak üzere toplam 422 restoran ve 257 lezzet noktası bulunuyor.
  • Listeler hazırlanıp değerlendirmeler başladıktan sonra açılan mekanlara ‘Yeni Açılanlar’ bölümünde yer verdik.
  • Ayrıca yeni açılan ve kapanan restoranlar web sayfamızda güncellenecektir.

İnci Açılımları
  • 5 İnci: Olağanüstü deneyim
  • 4 İnci: Mükemmel
  • 3 İnci: Çok iyi 
  • 2 İnci: İyi 
  • 1 İnci: Gitmeye değer 

Restoranların fiyat aralığı;
  • ₺:        0-50 TL
  • ₺₺:     50 – 100 TL
  • ₺₺₺:  100 – 250 TL
  • ₺₺₺₺:            250 TL+
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Sade sodalı kek tarifi -Sodalı kek nasıl yapılır

Sade sodalı kek tarifi
Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Ufak şişe soda (maden suyu)
1 Su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldıgı kadar Un

Yapılışı:Öncellikle keki çırpmak için kabımızı hazırlıyoruz.
Önceden oda sıcaklığında bekletilmiş olan yumurtaları kırıp
üzerine şekeri ilave edip mikser veya bi çırpıcı yardımıyla 
köpürene kadar çırpalım.Akabinden sıvı yağımızı ekleyip üzerine
sodayı da boşaltıktan sonra bi iki defa çırpıp elenmiş unumuzu 
yavaş yavaş aktaralım malzemelerimizin üzerine,iyice çırpalım.
Son aşamamızda kabartma tozuyla vanilyayı da ekleyip kekimizi
son defa çırpıp yağlanmış olan tepsiye boşaltalım sodalı kekin 
hamurunu 180°lik fırına verelim,üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Sodalı kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım hemen sıcakken
klasik bi şekilde keselim beş çayın yanına alıp servis edebilirsiniz.
Şimdiden hepinize afiyet olsun bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle

Yılbaşı keki tarifi

Yılbaşında evdeyseniz ve mükemmel bir yılbaşı keki hazırlamak istiyorsanız işte size tarifi. Harika bir yılbaşı keki tarifi...





Malzemeleri

4 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı tam yağlı süt (ancak içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi eklenip karıştırmamız gerekiyor)
100 gr. tereyağı
1 paket vanilya
 2.5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Yarım çay kaşığı organik kırmızı renkte gıda boyası
 3 silme tatlı kaşığı kakao
Kreması için:
 300 gr. labne peyniri
 250 ml. krema
 2 yemek kaşığı toz krem şanti
YAPILIŞI
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kenara alıyoruz. Ilıtıp oda sıcaklığına getirdiğimiz süt ile sirkeyi karıştırıp 10 dakika kenarda bekletiyoruz. Kek hamurunu hazırlamaya başlarken, öncelikle oda sıcaklığına gelmiş tereyağını alıyoruz, şekerle birlikte çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Oda ısısında bekleyen ve hatta koyulaşan sütü kırmızı gıda boyası ile karıştırıyoruz. Kakaolu un karışımını ve sütü azar azar ekleyerek ve çırparak tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. 22 cm'lik kelepçeli ve yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz. Krema için; labne ve krem şantiyi karıştırıyoruz ve en son kremayı ekliyoruz. Hepsini çırpıyoruz ve daha kıvamlı olması için mutlaka buzdolabında soğutuyoruz. Keki ortadan ikiye kesiyoruz. Keklerin arasına, etrafına ve üzerine kremayı sürüyoruz.

Güveçte palamut tarifi

Balık mevsiminde sizlere alternatif balık yemeklerinden güveçte palamut tarifi. Balığın faydalarını saymakla bitiremeyiz güveçte balık tarifi işte güveçte palamut tarifi... 



 MALZEMELER
2 adet palamut
4 adet domates
4 adet kıyılmış sivri biber
10 adet konserve mantar
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
GÜVEÇTE PALAMUT YAPILIŞI
Balığı ayıklayıp, kılçığını çıkarın. Kabuğu soyulup küp doğranmış domates, sivri biber ve kıyılmış mantarı tavaya aldığınız sıvı yağda soteleyin. Su, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 5 dakika kaynatın. Hazırladığınız domatesli sosu orta boy bir güvecin dibine yayın ve üzerine balığı yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Mısırlı krep tarifi

Mısırlı krep tarifi mısırlı krep nasıl yapılır malzemeleri ve mısırlı krep yapılışı....


Malzemeler: 

1 çay bardağı silme un 
1 paket krema 
1/2 su bardağı süt 
6 adet yumurta 
Bir tutam fesleğen, dereotu 
1 çorba kaşığı tereyağı, tuz 
İçi için; 
1 su bardağı haşlanmış mısır 
1 adet domates ve salatalık 
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir 




Hazırlanışı: 

Unla tuzu karıştırın, kremayı ve sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpın.Karıştırmaya devam ederek yumurtaları hamura ekleyin. Dereotu ve fesleğeni de ekleyip dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin. 
 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri