Lavaşta Pırasalı gül böreği tarifi
Malzemeler:
2 Orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytin yağı
500 gr.kıyma
1 Kg.pırasa
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
15 Adet lavaş ekmeği
Islatmak için Su
Üzeri için:1 yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı:Önce pırasaları doğrayıp iyice yıkayıp sıcak suda hafif haşlayıp süzgeçe boşaltıyoruz.
Sonra soğan sarımsağı soyup doğrayıp orta ateş de yağda kavuruyoruz.Üzerine salçasını ekleyip haşlanmış
pırasayıda ilave edip tuzunu da atıp pişiriyoruz.Piştikden sonra karabiberini de serpip indiriyoruz.
Ekmek tahtası yada tezgah da hangisi size uygunsa bana sorarsanız ekmek tahtasını kullandım.
Lavaşları ıslatmak için yanıma geniş bir tabağa suyu koyup lavaşların iç harcı koyulacağı,
tarafı ıslatıp bir yemek kaşığını doldurmadan iç harcımızı lavaşın içine koyup resimde
görüldüğü şekilde sarıp fırın tepsisine yerleştirip,üzerine yumurta sarısını sürüp susamını da
serpip 180°lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Piştikden sonra çıkartıyoruz servis
tabaklarına koyup servisliyoruz.Sofranız bol gününüz bereketli olsun afiyet olsun :) .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder