Malzemeler:
2
3- Dilim salam veya sosis
3 -Yemek kaşığı bezelye
3 -Yemek kaşığı konserve veya haşlanmış mısır
Yarım deste maydanoz
Yarım deste dere otu
Yarım deste yeşil soğan
1- tatlı kaşığı tuz
1 -su bardağı tavuk suyu
2- yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağı
Yapılışı:Mısırı yağda kızartıyoruz pirinci ekliyoruz,tuzunu da atıp.
Sonra tavuk suyunu ilave edip orta ateşde pişirmeye bırakıyoruz.Piştikden
sonra ocağı kapatıp sosis ve bezelyeleri üzerine koyup pirinç kendi buharında
nemlendirecektir.Diğer yandan yeşillikleri yıkayıp ufak ufak doğrayıp pirincimiz
soğudukdan sonra doğradığımız yeşillikleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Bütün malzemeler pirinçle harmanlandıkdan sonra servis tabaklarına koyup servisleyebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder