Sacda ciğer tarifim
Malzemeler:
Yarım kg.tavuk yürek
2*Tane yeşil biber
1* Tane kırmızı biber acılı veya acısız arzunuza göredir.
3*diş sarımsak
2* Tane soğan
3*Yemek kaşığı sıvıyağ
1 *Tatlı kaşığı domates salçası
1*Tatlı kaşığı karabiber
1 *Tatlı kaşığı kekik
1 *Tatlı kaşığı isot
Yapılışı:Yürekleri saca koyuyoruz,ciğerin kanı gitmesi için
bir
bardak su ciğerlerin üzerine koyup hafif haşlayıp suyu
süzmek için süzgece boşaltıyoruz.Daha sonra sacımızı ocağa
alıp soğan sarımsağı doğrayıp yağda hafif kavuruyoruz.ciğerleri
üzerine ekleyip tuzunu da atıp kapağını kapatıp pişirmeye
bırakıyoruz.Piştikden sonra indirmeye yakın baharatlarımızı ekliyoruz.
Ciğerimiz bir yandan pişene kadar yanında servis
edeceğimiz bulgur pilavımıza geçiyoruz.Bulgur pilavı için
1,5 yemek kaşığı sıvıyağı yada zeytin yağı farketmez
tavaya koyup hafif kızartıp 1su bardağı bulguru yıkayıp koyuyoruz
1 tatlı kaşığına yakın tuzu da atıp 2 su bardağı suyu ilave edip
orta ateşde pişirmeye bırakıyoruz.Pilavımızda piştikden sonra ciğerimzi
sacın ortasına toplayıp pilavı ciğerin etrafına eşit şekilde koyup ve böylece
sacda ciğer yemeğini tamamlamış oluruz.Sofranız bol bereketli,gönlünüz hoş olsun:)
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder