Yoğurtlu Pazı Sarması Tarifim
Merhaba arkadaşlar bu akşam ki menülerimizin arasında yer
alan pazı sarması.Pazı sarması kolay ve pratik çok malzeme
içermeyen sarma yemeğidir.isterseniz sizleri daha fazla
bekletmeden pazı sarması nasıl yapılır,onu anlatayım...
Malzemeler:
2 deste pazı
1 su baradağı pirinç
1 su bardağı bulgur
Yarım deste maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeditürlü
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım tatlı kaşığı biber salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytin yağı veya sıvı yağ
Yapılışı:Öncelikle pazıları haşlanacak tencereye göz kararı
kadar su ilave edip
orta ateşde kaynamaya bırakılır.Suya
kaynama düştükden sonra alınan pazılar yıkayıp saplarıyla
birlikde suya bırakılır ve hafif haşlıyoruz
.Haşlanan
pazıları sudan alıp süzgece boşaltıp,soğumaya bırakıyoruz.
Pazılar soğuyana kadar diğer yandan iç harcımızı hazırlıyoruz.
Ayrı bir kabda pirinç ve bulguru yıkayıp yapılacak kaba boşaltıyoruz,
üzerine maydanozu da doğrayıp onu da ilave edip,daha sonra
geriye kalan bütün malzemeleri de ekleyip karıştırıp harmanlıyoruz.
Haşlanmış pazıların saplarını bi bıçak yardımıyla kesip saplarını
değerlendirebilirsiniz.Pazı yapraklarını da sarmak için ayrı
tepsiye koyup,iç harcımızı da yanımıza alıp pazıların ortasında ki
ser sapını bıçakla kesip almanız daha iyi bir görünümden ziyade
sarmayı yerken sarmanın dağılmasını önlemiş olur.Ayıklanan yaprakları
içden doğru ,iç harcını koyup tahtanın üzerinde veya elinizle de
sarabilirsiniz.Sarılan sarmaları pişirilenecek tencereye dizip,
aynı bu şekilde aynı işlemi uygulayarak sarmaları bitirmiş oluruz.
Sarmalar bittikden sonra orta ateşde ocağa alıp sarmaların üzerini
su görünecek kadar kaynamış suyu aktarıp,pişirmeye bırakıyoruz.
10-15dk.dan sonra yağı da üzerine serpip pişmesini bekliyoruz.
Pişirilen sarmalar ocakdan alınır,servis tabaklarına koyup,
üzerine yoğurt ekleyip kırmızı pul biberiyle de süsleyebilirsiniz.
Sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder