Cevizli lokma tatlısı tarifim- Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır ?

 Cevizli lokma tatlısı tarifim- Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır ? Cevizli lokma tatlısı tarifim
Merhaba arkadaşlar bugün kü sizlerle paylaşacağım
tarif cevizli lokma tatlısı.

 Malzemeler:
 3 yumurta
 1 su bardağı ceviz
2 su bardağı süt
yarım paket yaş maya
2 kepçe yoğurt
yarım  tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
 Cevizli lokma tatlısı tarifim- Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır ?5 buçuk su bardağı un
 Şerbeti için:
4 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu veya(2 diş kuru limon)
Kızartmak için:4 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:Leğene önce yumurtayı kırıp iyice çırpalım,yoğurdu
ekleyelim sonrasında dövülmüş ölçülü olan cevizleri ve vanilini de
ilave edip,beraberinde çırpalım.
Diğer yandan bir bardak ılık sütün
 Cevizli lokma tatlısı tarifim- Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır ?içine tuz ve şekeri de ekleyip mayayı eritelim.Maya iyice eridikden sonra leğenin içine boşaltalım,geriye kalan sütü de ekleyip ölçülü olan unu yavaş yavaş katarıp çırprcıyla iyice çırpalım.Çırptıkdan sonra 15 dk.hamuru mayalandırmaya bırakalım.Şerbeti hazırlamak için ölçülü olan su ve
 Cevizli lokma tatlısı tarifim- Cevizli lokma tatlısı nasıl yapılır ?şekeri aktarıp 15dk.kadar kaynatalım,indirmeye yakın limon suyunu da  ilave edelim.
Kaynatılan şerbeti soğumaya bırakalım.Kızartma tavasına yağı koyup orta ateşde
ocağa alalım,fakat yağın fazla kızdırmayalım.Mayalandırılmış hamuru çıkartıp
tatlı kaşığıyla hamurdan lokmalar alıp yağın içine yavaşca bırakalım.
Süzgeçli kaşıkla lokmaları nar gibi kızarana kadar karıştırıp kızarılanları
yağdan çıkartıp bir tabağa peçete yerleştirip lokmaları koyup,yağını emdikden
hemen sonra lokmaları alıp şerbetin içine aktaralım.Lokmalar şerbetin içinde
2dk. bekletilmesi yeterlidir.Ondan sonra lokmaları şerbetin içinden çıkardıkdan
sonra servise hazırdır.Afiyet olsun:)
Püf nokta:Yaş mayaya tuz ve şekeri eklersek hamurumuz çok çabuk mayalanır ve daha
güzel olur.2.cisi ise  kızartma yağını fazla kızartmayın eğer fazla kızartılsa lokmaları içine
aktarıldığında lokmaların içi hamur kalır.hamur kalmaması için orta ateşde pişiriniz..    

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri