son resim servise hazır :) |
Merhaba arkadaşlar buğün kü sizlere paylaşacağım tarif,
Zaman kazandıran kolaylık sağlayan börekdir.
Malzemeler:
12 adet lavaş
150 gr.peynir (ev yada beyaz )
150 gr. çökelek
3 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Önce kullanılacak tavaya yarım çay bardağı yağı
koyup ocağa alıyoruz.Sayılı olan
lavaşları ikili ikili suda
3.resim üstünü kapatılması |
kısmına gelecek şekilde altı tanesini yerleştiriyoruz.
Daha sonra peyniri robut veya rendeden geçirip çökelekle beraber
tuzunu da atıp tava da hazırladığımız lavaşların üzerine eşit miktar da
koyuyoruz.Sonrasında geriye kalan altı lavaşları da suda ıslatıp
bu sefer lavaşların pişmemiş yönü üstte gelecek şekilde iç
harcın üzerini kapatıyoruz.Orta ateş de pişiriyoruz.Lavaşın
alt kısmı pişene kadar arada hafifce tavanın kolpunda tutup
böreği tavanın içinde döndürmek lazım.Tavada lavaş böreğinin
daha yumuşak olması için üst kısmını çevirmeden 1-2 dk.öncesinde
bir iki kaşık zeytin yağı lavaşın üzerine gezdiriyoruz.Daha sonra
alt kısmı kızardıkdan sonra iki adet tahta sıpatula veya iki sıpatula
bulunmuyorsa elinizin altında bir bıçak yardımıyla da böreği ters
çevirebilirsiniz.Alt kısmı da pişene kadar arada tavayı çevirmeyi
2.resim iç harcın koyulduğu |
Pişirilen böreği ocakdan alıyoruz,arzunuza göre şekillerle kesebilirsiniz.
Ben kare şeklinde kestim zaten resimde de görünüyor.
Sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsun.:)
........................................................................
1.resim lavaşları tavaya dizildigi ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder