Arpa şehriyeli pilav tarifim- Arpa şehriyeli pilav nasıl yapılır ?

Arpa şehriyeli pilav tarifim
 
        Merhaba değerli arkadaşlar bugün kü iftar yemeğimizin arasında yer verdiğimiz
arpa şehriyeli pilavımızdı.İftarı yetiştiremeyenler kara kara düşünenler için
çok kolay ve pratik bir tarifi  sizlerle paylaşmak istedim.İsterseniz daha fazla
bekletmeden sizin için yazmaya başlıyayım...
                                 Malzemeler:
Arpa şehriyeli pilav tarifim- Arpa şehriyeli pilav nasıl yapılır2 su bardağı arpa şehriye
2 tahta kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığını tepelemeden tuz
5 su bardağı su
Yapılışı:Öncelikle kullanılacak tavaya yağı koyup hafif kızartıp ölçülü olan arpayı
ekleyip,arpa penbeleşene kadar karıştırıp kavurunuz.İyice kavruldukdan sonra tuzunu da
atıp suyu ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakınız.Yemeğe kaynama düştükden sonra
ocağın ateşi kısılır arpa şehriye pilavı kendi halinde pişirlir.Yarım saatte pişme süresidir,
sıcakken servis edilir.Sofranız bol gönlünüz hoş olsun hepinize afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri